Liverpool wint dankzij tweemaal Salah Merseyside derby tegen 10 man van Everton

Mohamed Salah scoort een penalty in de 75e minuut
Mohamed Salah scoort een penalty in de 75e minuutAFP
Liverpool heeft de stadsderby tegen Everton gewonnen dankzij twee doelpunten van Mohamed Salah. Een benutte strafschop leek het enige doelpunt in de wedstrijd te blijven, maar in de blessuretijd zorgde de aanvaller uit Egypte uit een counter voor de beslissing: 2-0. Everton speelde vanaf de 37e minuut met een man minder door een rode kaart voor Ashley Young.

Middenvelder Ryan Gravenberch kreeg van trainer Jürgen Klopp zijn eerste basisplaats in de Premier League. Ook aanvoerder Virgil van Dijk begon aan het duel, dat werd voorafgegaan door een minuut stilte vanwege de oorlog tussen Israël en Hamas.

Liverpool had de hele wedstrijd meer de bal. Na de tweede gele kaart voor routinier Young leek het dan ook een makkelijke middag te gaan worden voor de thuisploeg. Veel dichter bij dan geblokte schoten van Salah en Gravenberch kwam de ploeg van Klopp alleen lange tijd niet.

Statistieken Liverpool - Everton
Statistieken Liverpool - EvertonFlashshare

Hands

Op aanraden van de VAR gaf de scheidsrechter een kwartier voor tijd een penalty vanwege hands. Met zijn zesde treffer in negen competitiewedstrijden zette Salah zijn ploeg op voorsprong. Invaller Arnaut Danjuma kon namens Everton niks meer terugdoen. Salah besliste diep in de extra tijd de derby.

Liverpool staat nu bovenaan met evenveel punten als Arsenal en Tottenham Hotspur, maar heeft al wel een duel meer gespeeld. Everton is de nummer 16.