Liverpool wint na vroege achterstand en rode kaart van Bournemouth

Diogo Jota scoort de 3-1
Diogo Jota scoort de 3-1AFP
Liverpool heeft de thuiswedstrijd tegen Bournemouth ondanks een vroege achterstand en een rode kaart gewonnen. Op Anfield werd het 3-1 voor de ploeg van trainer Jürgen Klopp, die het seizoen was begonnen met een 1-1-gelijkspel tegen Chelsea.

In de openingsfase gebeurde er veel op Anfield, waar Bournemouth al in de 3e minuut de leiding nam via de Ghanees Antoine Semenyo. Aan het doelpunt ging een fout in de defensie van Liverpool vooraf. Virgil van Dijk speelde Trent Alexander-Arnold aan en die verspeelde de bal knullig, waarna die via de kluts voor de voeten van Semenyo terechtkwam. Van Dijk kopte niet veel later op de lat en keeper Alisson Becker ging in de fout, waardoor het bijna 2-0 werd.

Luis Díaz maakte na een klein half uur gelijk met een soort omhaal en Mo Salah zette Liverpool in de 36e minuut op 2-1. Salah zag zijn penalty gekeerd worden door keeper Neto, maar de Egyptenaar schoot in tweede instantie raak. Na een uur bepaalde Diogo Jota de eindstand op 3-1.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Rode kaart

Kort voor de 3-1 werd Alexis Mac Allister met een rode kaart weggestuurd, wegens een harde tackle. Met een man minder hield Liverpool, mede dankzij een aantal fraaie reddingen van Alisson, stand in het laatste half uur.

Cody Gakpo werd bij de thuisploeg in de 63e minuut gewisseld voor de Japanner Wataru Endo, die werd overgenomen van het Duitse VfB Stuttgart. Bij Bournemouth kwam tegelijkertijd Justin Kluivert in de ploeg.