Liverpool wint topper van Chelsea door geweldige Salah en herovert koppositie

Salah scoorde en gaf een assist tegen Chelsea
Salah scoorde en gaf een assist tegen ChelseaProfimedia/Paul Greenwood/Shutterstock Editorial
Liverpool heeft de kraker van het weekend in de Premier League gewonnen. In eigen huis werd Chelsea met 2-1 verslagen. Mohammed Salah was weer eens de uitblinker met een doelpunt en een assist. Nicolas Jackson was de doelpuntenmaker aan de kant van Chelsea. Liverpool herovert door de overwinning de koppositie van Manchester City.

In de eerste helft was het een schaakspel met weinig kansen. Chelsea was de ploeg die het meeste balbezit had, maar heel veel kansen kwamen er niet. Liverpool wachtte geduldig af en sloeg toe na een halfuur. Door een overtreding van Levi Colwill kreeg Liverpool een penalty. Die werd benut door Salah. Net voor rust leek Liverpool opnieuw een penalty te krijgen, maar de VAR greep in en de beslissing van John Brooks werd teruggedraaid.

Snelle goals na rust

Na de rust ging de wedstrijd in hoog tempo door. Slechts twee minuten kon Liverpool de voorsprong vasthouden in de tweede helft. Jackson werd weggestuurd en schoot één op één met de keeper raak. De goal werd eerst geannuleerd door de VAR, maar dat werd terecht omgedraaid en dus werd het 1-1. Maar Chelsea gaf het ook binnen twee minuten weer weg. Na een geweldige assist van Salah, kwam de bal voor de voeten van Curtis Jones. Hij leek de bal te ver voor zich uit te spelen, maar kon de bal net over Sanchez heen tikken: 2-1. Daarna was het voor Liverpool voornamelijk zaak om de voorsprong te verdedigen. Chelsea kwam nauwelijks aan kansen en dus bleef de ploeg van Arne Slot vrij gemakkelijk op de been. Invaller Christopher Nkunku kreeg mog een grote kans in de blessuretijd, maar kon een voorzet bij de tweede paal net niet binnentikken.

Statistieken Liverpool-Chelsea
Statistieken Liverpool-ChelseaFlashshare

Door de overwinning heeft Liverpool 21 punten. Slot won 9 van zin 10 wedstrijden in de Premier League en heeft een punt meer dan Pep Guardiola, die 20 heeft met Manchester City. Arsenal en Aston Villa zijn gedeeld derde met 17 punten.