Manchester City boekt op de valreep zege bij laagvlieger Wolverhampton Wanderers

John Stones met de tweede treffer van Manchester City tegen de Wolves
John Stones met de tweede treffer van Manchester City tegen de WolvesANP / Adrian Dennis / AFP
Manchester City heeft op de valreep een 2-1-zege geboekt bij het laaggeklasseerde Wolverhampton Wanderers. De regerend kampioen maakte diep in de blessuretijd op controversiële wijze de winnende treffer.

City neemt met de overwinning in ieder geval voor een paar uur de eerste plaats over van Liverpool. De formatie van Pep Guardiola heeft na acht wedstrijden 20 punten. Liverpool heeft 18 punten, maar speelt zondag nog tegen Chelsea. Wolves staat laatste met 1 punt.

City, dat dit seizoen in alle competities nog ongeslagen is, keek al snel tegen een achterstand aan. Jørgen Strand Larsen tekende in de zevende minuut voor de openingstreffer. Josko Gvardiol schoot City na ruim een half uur weer langszij met een fraai schot van afstand, maar verder kwamen de bezoekers lange tijd niet.

Nathan Aké

In de vijfde minuut van de blessuretijd kopte John Stones alsnog de 2-1 binnen. Bernardo Silva stond op het moment van de treffer in buitenspelpositie bij de Wolves-keeper, maar de scheidsrechter bleef ook na het zien van de beelden bij zijn beslissing dat het doelpunt telde.

Nathan Aké bleef op de bank bij City. Het was de eerste keer dat de Oranje-international weer bij de selectie zat, nadat hij vorige maand geblesseerd was geraakt tijdens de thuiswedstrijd van Nederland tegen Duitsland in de Nations League.