Manchester City geeft zege uit handen tegen Crystal Palace

Jairo Riedewald en David Ozoh van Crystal Palace in actie tegen Halid Djankpata van Manchester CityANP
Manchester City heeft tegen Crystal Palace een zeker lijkende zege in de Premier League toch nog uit handen gegeven. City stond tot een kwartier voor tijd met 2-0 voor, maar het werd toch nog 2-2. De gelijkmaker van Michael Olise viel diep in blessuretijd en werd gemaakt uit een penalty.

De late gelijkmaker zorgde voor ontreddering in het Etihad Stadium. Tot een kwartier voor tijd leek niets er namelijk op te wijzen dat City wederom puntenverlies zou gaan lijden.

De thuisploeg, aantredend zonder Erling Haaland, kwam op voorsprong via Jack Grealish. In de tweede helft maakte Rico Lewis er 2-0 van. Er werd ook nog een doelpunt afgekeurd, maar dat leek City niet te deren. Vlak voor tijd kwam de gemakzucht de ploeg van trainer Pep Guardiola toch duur te staan.

City is bezig aan een matige reeks. De laatste drie thuisduels leverden geen overwinning op. Van de zeventien wedstrijden dit seizoen werden er zeven niet gewonnen.