Manchester City met moeite langs Bournemouth

Phil Foden was de maker van de enige goal van de avond
Phil Foden was de maker van de enige goal van de avondAFP
Manchester City heeft de achterstand ten opzichte van koploper Liverpool teruggebracht tot 1 punt. De nummer 2 van de Premier League boekte een benauwde 1-0-zege bij Bournemouth.

City speelde vorig weekend gelijk tegen middenmoter Chelsea (1-1), waarna de regerend kampioen dinsdag een nipte zege boekte op Brentford (1-0). Ook tegen Bournemouth had de ploeg van Pep Guardiola het niet gemakkelijk. De nummer 13 van Engeland probeerde City onder druk te zetten en kreeg een vroege kans via voormalig AZ-speler Milos Kerkez.

Phil Foden was voor rust de meest opvallende speler aan de kant van City. De aanvaller bracht met een fraaie pass Erling Haaland in scoringspositie en tekende na twintig minuten voor het eerste schot tussen de palen van de bezoekers. Vier minuten later opende Foden de score uit een rebound, nadat Bournemouth-keeper Neto een inzet van Haaland had geblokt.

Schot Kluivert

De thuisploeg was ook in de tweede helft gevaarlijk met onder meer een schot van oud-Ajacied Justin Kluivert. Marcus Tavernier en Dominic Solanke waren daarna dicht bij de gelijkmaker. Haaland kreeg ook nog een kans, voordat hij een kwartier voor tijd werd gewisseld. Bournemouth-invaller Enes Ünal kopte in de laatste minuut net naast het doel van Ederson.

Oranje-international Nathan Aké van City speelde de gehele wedstrijd. Kluivert ging in de 69e minuut naar de kant.