Manchester City neemt in tweede helft afstand van Crystal Palace

Kevin De Bruyne en Jack Grealish na de vierde goal van Manchester City
Kevin De Bruyne en Jack Grealish na de vierde goal van Manchester CityAFP
Manchester City is in de Engelse competitie in punten op gelijke hoogte gekomen met koploper Liverpool. De ploeg van coach Pep Guardiola won de uitwedstrijd tegen Crystal Palace met 4-2.

Titelverdediger City heeft net als Liverpool 70 punten. Liverpool speelt zondag nog uit tegen Manchester United. Arsenal staat derde met 68 punten en komt later zaterdag nog in actie bij Brighton & Hove Albion.

Manchester heeft het de laatste jaren vaak lastig tegen Crystal Palace en speelde eerder dit seizoen met 2-2 gelijk tegen die club. De thuisploeg kwam al in de derde minuut op voorsprong. Na een snelle omschakeling werd Jean-Philippe Mateta weggestuurd en die schoot de bal langs doelman Stefan Ortega. Kevin De Bruyne maakte tien minuten later gelijk. Vanaf links schoot hij de bal fraai in de verre rechterbovenhoek. Crystal Palace kreeg via Jordan Ayew nog een grote kans op de 2-1, maar zijn schot kwam op de lat.

Vroeg in de tweede helft bracht Rico Lewis de bezoekers op voorsprong. Erling Haaland maakte halverwege de tweede helft de derde en De Bruyne zorgde met zijn honderdste doelpunt voor Manchester City voor de vierde treffer. Odsonne Edouard, die eerder nog een grote kans miste, zorgde op een voorzet van Jeffrey Schlupp voor de 2-4-eindstand.