Manchester City pakt in extra tijd punt tegen Arsenal en blijft ongeslagen op Etihad

John Stones viert zijn late gelijkmaker
John Stones viert zijn late gelijkmakerEPA/PETER POWELL
Manchester City heeft op het nippertje een punt gepakt tegen Arsenal. De thuisploeg kwam pas diep in de extra tijd op gelijke hoogte. Invaller John Stones schoot van dichtbij raak: 2-2. Daarmee bleef de ploeg van trainer Pep Guardiola koploper met 13 punten. Liverpool en Aston Villa volgen met 1 punt minder. Arsenal heeft 11 punten.

Erling Haaland zette de thuisploeg in de 9e minuut op voorsprong met zijn honderdste doelpunt in alle competities voor Manchester City. Weggestuurd door Sávio rondde de Noor af met zijn linkervoet.

Tegenvaller voor City was het uitvallen van Rodri. De Spaanse middenvelder verstapte zich en moest al na 21 minuten naar de kant met mogelijk een knieblessure. Een minuut later bracht Riccardo Calafiori Arsenal op gelijke hoogte met zijn eerste doelpunt in Londense dienst.

Tien man

De 'Gunners' kwamen kort voor rust op voorsprong. Verdediger Gabriel kopte raak uit een hoekschop van Bukayo Saka. Toch ging de ploeg van Mikel Arteta chagrijnig de kleedkamer in nadat Leandro Trossard na een botsing met Bernardo Silva zijn tweede gele kaart had gekregen.

Met tien man beperkte Arsenal zich na rust vooral tot verdedigen. Het duel leek steeds meer op een handbalwedstrijd met een ring van verdedigers rond het doel van David Raya. Die hield lang stand, tot Stones alsnog toesloeg.