Manchester City wint eenvoudig bij hekkensluiter Southampton met twee goals Haaland

Erling Haaland maakte twee doelpunten voor Manchester City
Erling Haaland maakte twee doelpunten voor Manchester CityANP
Manchester City heeft de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Southampton overtuigend gewonnen. Het werd 1-4 in het St. Mary's Stadium, waar Erling Haaland twee keer tot scoren kwam. De Noor bracht zijn doelpuntentotaal in de Premier League al op dertig.

Haaland opende vlak voor rust de score met een kopbal, na een afgemeten voorzet van Kevin De Bruyne. Halverwege de tweede helft bracht hij de stand met een fraaie omhaal op 0-2. Toen was Jack Grealish de aangever. Grealish had 10 minuten eerder de 0-2 voor zijn rekening genomen, door in tweede instantie raak te schieten.

Sekou Mara deed nog iets terug namens Southampton, maar een kwartier voor tijd bepaalde Julián Álvarez uit een penalty de eindstand. Álvarez was enkele minuten daarvoor in de ploeg gekomen voor Haaland, die terugkeerde na een liesblessure.

Van Nistelrooij

Haaland (22) maakte al zijn 44e doelpunt in 38 wedstrijden in alle competities voor City. Daarmee evenaarde hij het record van Ruud van Nistelrooij (2002-2003 namens Manchester United) en Mohammed Salah (2017-2018 namens Liverpool).

City verkleinde het gat met koploper Arsenal tot 5 punten. Beide clubs hebben 29 duels gespeeld en hebben nog negen wedstrijden op het programma staan.

Dinsdag komt City in actie in de kwartfinales van de Champions League. De ploeg van trainer Pep Guardiola ontvangt dan Bayern München.