Manchester City wint met enige moeite van Leeds en vergroot voorsprong op Arsenal

Aké voordat hij geblesseerd uitviel
Aké voordat hij geblesseerd uitvielANP
Manchester City heeft aan kop van de Premier League wat verder afstand genomen van Arsenal. Het elftal van trainer Pep Guardiola won van Leeds United (2-1), een degradatiekandidaat. De voorsprong van City op de achtervolger is nu 4 punten.

Ilkay Gündogan scoorde voor rust twee keer voor Manchester City. De Duitser deed dat beide keren ongeveer vanaf de rand van het strafschopgebied, steeds nadat Riyad Mahrez de bal breed had gelegd.

Pas in de slotfase leefde het duel weer op. Eerst miste Gündogan de kans op zijn derde treffer door uit een strafschop op de paal te schieten. Even later maakte de ingevallen Rodrigo de 2-1, na een onoplettendheid in de verdediging van de titelverdediger.

Blessure Aké

De Nederlandse international Nathan Aké speelde mee in de verdediging bij City. Hij werd na ruim 50 minuten vervangen, ogenschijnlijk geblesseerd. Crysencio Summerville en Pascal Struijk vielen beiden in bij Leeds.

Arsenal speelt zondag bij Newcastle United, de nummer 3. De Londenaren kunnen Manchester City dan tot op een punt naderen, met dan wel weer een wedstrijd meer gespeeld.