Manchester United verliest zonder Rasmus Højlund in extra tijd van Fulham

Robbie Mainoo van Manchester United met Alex Iwobi en Antonee Robinson van Fulham ANP
Manchester United heeft na vier achtereenvolgende overwinningen punten verspeeld in de Premier League. Het elftal van de Nederlandse coach Erik ten Hag ging in het thuisduel met Fulham diep in blessuretijd onderuit: 1-2.

Harry Maguire kopte in de 89e minuut de gelijkmaker binnen voor Manchester United, dat daarna nog op zoek ging naar de winnende treffer. Het was echter Fulham dat via de Nigeriaan Alex Iwobi in de 97e minuut toesloeg. Fulham was halverwege de tweede helft op voorsprong gekomen via Calvin Bassey, oud-Ajacied en landgenoot van Iwobi. De verdediger scoorde uit een hoekschop door de bal, in tweede instantie, hard en hoog in het doel te schieten.

Manchester United speelde zonder de geblesseerde Rasmus Højlund. De Deense spits staat een aantal weken aan de kant met een spierblessure. De 21-jarige Højlund trof in de laatste zes competitiewedstrijden van United doel. In de strijd om deelname aan de Champions League raakte nummer 6 Manchester United verder achterop bij nummer 4 Aston Villa, dat met 4-2 te sterk was voor Nottingham Forest en nu 8 punten meer heeft dan Manchester United.

"Ik heb gezegd dat we vanaf januari allemaal finales spelen. Veel van die finales wonnen we en nu hebben we er één verloren", aldus Ten Hag. "We moeten kijken naar het grotere geheel en dat ziet er goed uit. Als we de geblesseerden terugkrijgen, zijn we meer in balans en hebben we een heel goed team."