Manchester United wint bij Southampton met scorende Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt in actie in de uitwedstrijd tegen Southampton
Matthijs de Ligt in actie in de uitwedstrijd tegen SouthamptonANP / Glyn KIRK / AFP
Manchester United heeft zich met een ruime zege bij Southampton gerevancheerd voor de pijnlijke nederlaag (0-3) twee weken geleden tegen Liverpool: 0-3. Coach Erik ten Hag zag bovendien de na zijn optredens in Oranje bekritiseerde Matthijs de Ligt de score openen voor zijn ploeg.

De eerste kans was voor een andere Oranje-international. Joshua Zirkzee slaagde er na een kwartier net niet in de bal uit een voorzet van Christian Eriksen binnen te schuiven. Aan de andere kant was Yukinari Sugawara, overgekomen van AZ, dicht bij een doelpunt. De Ligt voorkwam dat de vanaf rechts indraaiende bal in het doel achter doelman André Onana verdween.

Southampton kreeg na een halfuur een strafschop nadat Diogo Dalot de naar binnen trekkende Tyler Dibling had neergehaald. Cameron Archer schoot de bal echter te slap in.

Hoekschop

Southampton-doelman Aaron Ramsdale moest zich in de 33e minuut tot het uiterste strekken om een inzet van Zirkzee uit het doel te houden. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte De Ligt raak: 0-1. Acht minuten later was het 0-2 door een schot van Marcus Rashford, dat door Ramsdale te laat was gezien.

Southampton kon na rust weinig terugdoen, zeker nadat aanvoerder Jack Stephens na een overtreding op Alejandro Garnacho elf minuten voor tijd met rood naar de kant was gegaan. De Argentijn Garnacho maakte er in de extra tijd nog 0-3 van.