Manchester United zet goede reeks voort met zege bij concurrent Aston Villa

Manchester United viert het eerste doelpunt van Rasmus Højlund
Manchester United viert het eerste doelpunt van Rasmus HøjlundProfimedia
Manchester United heeft zijn goede serie in 2024 voortgezet bij Aston Villa. De ploeg van Erik ten Hag versloeg de concurrent voor een Europees ticket in een attractief duel op Villa Park met 2-1.

Met de zege komt United, dat op de zesde plaats staat, op 41 punten. Nummer 5 Villa heeft 5 punten meer. De vijfde plaats is aan het einde van het seizoen goed voor kwalificatie voor de Europa League.

United was sinds de jaarwisseling nog ongeslagen in vijf wedstrijden (competitie en FA Cup) en begon ook goed tegen Villa. Rasmus Højlund was in de openingsfase gevaarlijk en tikte in de 17e minuut de 1-0 binnen op aangeven van Harry Maguire. Het was alweer de vijfde wedstrijd op rij dat de Deen trefzeker was.

Onana

Villa reageerde via onder anderen John McGinn en Ollie Watkins, maar keeper André Onana redde bekwaam. Watkins vond na rust opnieuw de oud-Ajacied op zijn weg, waarna de doelman echter kansloos was bij de 1-1 van Douglas Luiz. De Braziliaan stond in de 67e minuut na een scrimmage op de goede plaats om van dichtbij te scoren.

Villa was na de gelijkmaker dreigend, maar het was United dat vijf minuten voor tijd de 2-1 maakte. Invaller Scott McTominay kopte een fraaie voorzet van Diogo Dalot binnen.