ManUnited verliest weer en moet gaan vrezen voor Champions League

West Ham won een paar dagen voor de ontmoeting met AZ van ManUnited
West Ham won een paar dagen voor de ontmoeting met AZ van ManUnitedAFP
Manchester United moet nog serieus vrezen voor een Champions League-ticket voor volgend seizoen. Net als afgelopen donderdag, tegen Brighton & Hove Albion, verloor het elftal van trainer Erik ten Hag zondag in de Premier League. Nu was West Ham United op eigen veld te sterk (1-0). De nummer 15 van Engeland kende zo een goede voorbereiding op de halve finale in de Conference League tegen AZ van donderdag.

United heeft nog altijd de felbegeerde vierde plek in handen, maar de voorsprong op Liverpool is nog maar 1 punt. Liverpool heeft nog drie wedstrijden te spelen, United eentje meer.

Ten Hag gaf zijn landgenoten Wout Weghorst en Tyrell Malacia weer eens een basisplaats in het London Stadium. Zijn ploeg begon goed, Bruno Fernandes en Antony schoten maar net naast. Maar United zakte daarna wat in. In de 27e minuut leidde dat tot de voorsprong voor West Ham. Van buiten het strafschopgebied probeerde Said Benrahma het met een zacht en laag schot, dat de blunderende doelman David De Gea te machtig bleek.

Antony

Oud-Ajacied Antony raakte even later nog de paal en een schot van Weghorst werd aan het begin van de tweede helft gekeerd door de doelman. Vlak daarna haalde Ten Hag zijn spits naar de kant. De thuisploeg was in de slotfase het dichtst bij een treffer. Via invaller Anthony Martial kreeg United nog twee goede kansen, maar zijn inzetten waren niet overtuigend genoeg.

Het door David Moyes gecoachte West Ham is donderdag eveneens op eigen veld de tegenstander van AZ. Een week later volgt in Alkmaar de beslissing in de strijd om een plek in de finale van de Conference League.