ManUnited wint met debutant Leny Yoro en teruggekeerde Jadon Sancho van Rangers

Yoro maakte zijn eerste speelminuten voor ManUnited
Yoro maakte zijn eerste speelminuten voor ManUnitedProfimedia
Leny Yoro (18) heeft zijn eerste optreden bij Manchester United gemaakt na zijn overstap van Lille voor een bedrag van 52 miljoen pond. Jadon Sancho maakte zijn rentree in de vriendschappelijke overwinning op Rangers (2-0).

Yoro en Sancho waren tijdens de eerste helft de hoofdrolspelers op Murrayfield in Edinburgh. Doelpunten van Amad Diallo en Joe Hugill zorgden voor een makkelijke overwinning van United op de club uit de Schotse Premiership.

Slechts 48 uur nadat United Yoro heeft gekocht, kwam de veelbelovende Franse verdediger in actie naast Jonny Evans - een speler die twee keer zo oud is - in het centrum van de verdediging.

Yoro in actie
Yoro in actieProfimedia

De United-supporters onder de 56.574 toeschouwers in de thuishaven van het Schotse rugby kregen ook voor het eerst een glimp te zien van Sancho sinds zijn ruzie met Ten Hag vorig seizoen.

De 24-jarige speler werd de tweede helft van het afgelopen seizoen uitgeleend aan Borussia Dortmund - en hielp hen de Champions League-finale te bereiken - nadat hij op sociale media had beweerd dat Ten Hag een “zondebok” van hem had gemaakt toen hij werd geschrapt voor een wedstrijd bij Arsenal.

Geen Zirkzee

Het was Sancho's eerste optreden bij United sinds hij afgelopen augustus inviel tijdens de overwinning op Nottingham Forest. Samen met verschillende andere United-sterren was de Oranje-international Joshua Zirkzee, onlangs overgenomen van Bologna, niet beschikbaar omdat hij bijkomt van het EK.

Andre Onana, Aaron Wan-Bissaka, Casemiro en Mason Mount waren een aantal van de basisspelers met Diallo, die twee jaar geleden werd uitgeleend aan Rangers. Diallo brak de wedstrijd in de 39e minuut open toen hij vanaf de rechtervleugel naar binnen sneed en van net binnen het strafschopgebied een laag schot voorbij Jack Butland vuurde.

Jonge groep

Ten Hag, wiens ploeg op 16 augustus de Premier League-campagne begint tegen Fulham op Old Trafford, veranderde zijn hele veldopstelling aan het begin van de tweede helft. Jack Fletcher, de 17-jarige zoon van United-coach en voormalig aanvoerder van Schotland Darren Fletcher, en Will Fish maakten deel uit van een relatief onervaren groep spelers.

Hugill, 20 jaar, bezegelde de overwinning van United met een prachtige treffer in de 70e minuut via de onderkant van de lat.