Mats Wieffer leeft Premier League-debuut op met assist, Newcastle speelt rood weg

Danny Welbeck scoorde op aangeven van Mats Wieffer (R)
Danny Welbeck scoorde op aangeven van Mats Wieffer (R)Profimedia
Mats Wieffer heeft in zijn eerste competitieduel voor Brighton & Hove Albion gelijk het verschil gemaakt. De van Feyenoord overgekomen middenvelder leverde een assist en had daarmee een aandeel in de 0-3 zege van zijn club bij Everton.

Brighton opende de score in de eerste helft met een doelpunt van Kaoru Mitoma, die een puntgave assist van oud-Feyenoorder Yankuba Minteh in het doel werkte. Welbeck, die in zijn 15e Premier League-seizoen op rij scoort, maakte elf minuten na rust de 0-2 op aangeven van Wieffer, waarna Simon Adingra in de 87e minuut de wedstrijd officieel buiten bereik van Everton schoot met de 0-3.

Newcastle wint met 10 man

Elders in de Premier League overkwam Newcastle United een vroege tegenvaller nadat centrumverdediger Fabian Schär een rode kaart pakte voor een kopstoot tegen Ben Brereton Diaz. In het thuisduel tegen Southampton werd Joelinton de grote held met een goal op slag van rust. Southampton-doelman Alex McCarthy leverde de bal kinderlijk eenvoudig in bij Alexander Isak, die Joelinton vond en de 1-0 op het bord zag verschijnen.

Nottingham Forest en Bournemouth deelden de punten in het City Ground nadat Forest-middenvelder Danilo vroeg in de eerste helft het veld moest verlaten met een horrorblessure. Chris Wood maakte de 1-0 in de 23e minuut, maar met de zege in zicht zagen de thuisfans Antoine Semenyo de 1-1 binnenschieten voor de ploeg van Justin Kluivert.

Arsenal won in het eigen Emirates Stadium met 2-0 van Wolverhampton Wanderers. Lees hier een uitgebreid verslag over deze wedstrijd.

De uitslagen in de Premier League (tussenstand bij West Ham-Aston Villa: 0-1)
De uitslagen in de Premier League (tussenstand bij West Ham-Aston Villa: 0-1)Flashscore