Micky van de Ven schiet Spurs naar drie punten tegen Luton en koppositie

Micky van de Ven viert zijn 0-1
Micky van de Ven viert zijn 0-1ANP
Micky van de Ven heeft Tottenham Hotspur de zege bij Luton Town (0-1) bezorgd. De Spurs zijn door de zesde overwinning van het seizoen in ieder geval voor een dag koploper in de Premier League, de hoogste klasse van het Engelse voetbal.

Tottenham heeft na acht wedstrijden 20 punten, twee meer dan Manchester City dat het zondag opneemt tegen nummer 3 Arsenal dat op 17 punten staat.

Op het moment in de tweede helft dat Van de Ven de score opende, stond de ploeg van coach Ange Postecoglou al met tien man. Yves Bissouma werd in de extra tijd van de eerste helft na een schwalbe met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. In de tweede helft zocht het tiental van Tottenham toch naar een doelpunt. Na goed doorlopen legde James Maddison de bal terug op Van de Ven die met een intikker zijn eerste doelpunt in de Premier League maakte. De Spurs hielden die voorsprong vast.

Bij Luton Town kwam Tahith Chong nog in de ploeg in de tweede helft. Doelman Tim Krul zat op de bank.