Newcastle wint op bezoek bij Wolves door twee afstandsschoten en staat derde

Fabian Schar scoort de 1-1 in de 75e minuut
Fabian Schar scoort de 1-1 in de 75e minuutJUSTIN TALLIS / AFP
Newcastle United heeft zich teruggevochten van een achterstand bij rust door twee afstandsschoten binnen vijf van elkaar minuten om Wolverhampton Wanderers met 2-1 te verslaan op Molineux en naar de derde plaats te stijgen op de ranglijst van de Premier League.

Fabian Schar's speculatieve inzet werd verlengd en bracht Newcastle op gelijke hoogte nadat Wolves-aanvoerder Mario Lemina in de 36e minuut de thuisploeg op voorsprong had gezet in de jacht op de eerste competitiezege van het seizoen.

Hoewel bij het doelpunt van Schar in de 75e minuut enige fortuin nodig was, was daar geen sprake toen Harvey Barnes vijf minuten later de spectaculaire winnende treffer binnenschoot. Beide goals kwamen van buiten het strafschopgebied en waren tegen de verhoudingen in, nadat Wolves het grootste deel van de wedstrijd had gedomineerd.