Ongeslagen Liverpool wint zonder Nederlanders overtuigend van Aston Villa

Dominik Szoboszal viert zijn eerste treffer namens Liverpool
Dominik Szoboszal viert zijn eerste treffer namens LiverpoolProfimedia
Liverpool is ook na vier competitieduels nog ongeslagen. Zonder aanvoerder Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo in de basis won de thuisploeg op Anfield overtuigend met 3-0 van Aston Villa. Zo kon trainer Jürgen Klopp zijn driehonderdste duel in de Premier League in stijl vieren.

Van Dijk zat een schorsing uit, Gravenberch kwam pas vrijdag over van Bayern München en Gakpo moest het doen met een invalbeurt van een klein half uur. De Hongaar Dominik Szoboszlai zette de Reds al in de 3e minuut op voorsprong. Na een afgeslagen hoekschop schoot de middenvelder van de rand van het strafschopgebied hard raak in de verre hoek.

Spits Darwin Núñez schoot vervolgens in de 22e minuut van dichtbij op de paal, waarop Villa-middenvelder Matty Cash de bal in eigen doel liep. In de tweede helft was Núñez nog de aangever op de 3-0 van Mohamed Salah.

Liverpool begon de Premier League met een 1-1-gelijkspel tegen Chelsea, maar won vervolgens van Bournemouth en Newcastle United.