Oud-PSV'er Noni Madueke schiet Chelsea met hattrick voorbij Wolverhampton

Madueke mag de bal mee naar huis nemen
Madueke mag de bal mee naar huis nemenJustin Tallis / AFP
Oud-PSV'er Noni Madueke heeft zondag een hattrick gescoord in de tweede helft tijdens een ruime, maar soms ook wat chaotische 6-2 overwinning van Chelsea op bezoek bij Wolverhampton Wanderers.

Chelsea's eerste punten in de Premier League en daarmee uiteraard ook de eerste voor de nieuwe trainer Enzo Maresca, kwamen op spectaculaire wijze tot stand toen de bezoekers Wolves na de rust aan flarden speelden volgend op een enerverende eerste helft.

De ploeg van Maresca kwam in de eerste helft twee keer op voorsprong door doelpunten van Nicolas Jackson en Cole Palmer, maar beide keren sloeg Wolves verdienstelijk terug via Matheus Cunha en voormalig FC Groningen-speler Jorgen Strand Larsen.

Palmer als uitblinker

Wolves stortte na de pauze echter in en Madueke trok de wedstrijd naar zich toe met drie doelpunten in 15 minuten, allemaal ondersteund door de uitblinkende Palmer. Joao Felix mocht daarna nog invallen en markeerde zijn terugkeer bij de club met het zesde doelpunt.