Palmer tijdens Chelsea - Brighton eerste ooit in Premier League met vier goals voor rust

Cole Palmer eerste ooit in Premier League met vier goals voor rust
Cole Palmer eerste ooit in Premier League met vier goals voor rustGlyn KIRK / AFP
Cole Palmer heeft een unieke prestatie geleverd in de Premier League. De 22-jarige middenvelder van Chelsea is de eerste speler in de historie van de hoogste Engelse divisie met vier doelpunten in de eerste helft van een wedstrijd. Palmer deed dat op Stamford Bridge tegen Brighton & Hove Albion.

De bezoekers openden de score in de 7e minuut via Georginio Rutter, maar de Londense ploeg nam al snel het initiatief over. Palmer verschalkte in een tijdsbestek van iets meer dan tien minuten keeper Bart Verbruggen drie keer; hij scoorde eerst na een combinatie met Nicolas Jackson, benutte vervolgens een strafschop en schoot daarna raak uit een vrije trap. Nadat Brighton terugkwam tot 3-2 door een goal van Carlos Baleba, maakte Palmer voor rust zijn vierde.