Pep Guardiola houdt zich in: 'Ik ga geen Mikel Arteta-tje doen'

Pep Guardiola teneergeslagen na de wedstrijd
Pep Guardiola teneergeslagen na de wedstrijdProfimedia
Pep Guardiola zei dat hij zich niet net als zijn voormalig assistent Mikel Arteta wilde uitlaten over de arbitrage, dat gebeurde na het 3-3 gelijkspel van Manchester City tegen Tottenham Hotspur, dat op een spraakmakende wijze tot zijn einde kwam.

City werd in de blessuretijd een grote kans ontnomen toen scheidsrechter Simon Hooper het spel stillegde om een vrije trap te geven aan de ploeg van Guardiola. Dat gebeurde net op het moment dat Jack Grealish op doel afging. De beslissing zorgde voor boze reacties bij de City-spelers en Guardiola. Erling Haaland wacht misschien een straf nadat hij op sociale media zijn beklag deed.

Manchester City - Tottenham
Manchester City - TottenhamFlashshare

Guardiola bleef tegenover de pers in ieder geval rustig. Arsenal-trainer Arteta had vorige maand na het winnende doelpunt van Newcastle United tegen zijn ploeg de beslissingen van de arbitrage "een schande" en "gênant" voor de Premier League genoemd. Arteta kan een straf tegemoet zien voor zijn uitspraken, die door Arsenal in een verklaring werden gesteund.

"Volgende vraag. Ik ga geen Mikel Arteta-tje doen," zei Guardiola toen hij gevraagd werd naar het incident. "Het is lastig om het te bekijken. De scheidsrechter fluit op het moment dat hij al voordeel gegeven heeft. Ik snap het niet."

Na de gelijke spelen tegen Chelsea en Liverpool, heeft City voor het eerst in meer dan zes jaar nu al drie wedstrijden op rij niet gewonnen in de Premier League. De ploeg van Guardiola werd gestraft voor het missen van kansen en het maken van verdedigende fouten.

Spurs-aanvoerder Heung-min Son scoorde in de eerste tien minuten in beide doelen. Daarna domineerde City in de eerste helft, maar scoorde alleen via Phil Foden. Een uitgeput Tottenham sloeg 20 minuten voor tijd via Giovani Lo Celso op de counter toe. Grealish leek City de overwinning te bezorgen, maar Dejan Kulusevski redde met een doelpunt in de 90e minuut een punt voor de ploeg van trainer Ange Postecoglou.

Postecoglou

Postecoglou gaf aan niks te willen weten van een behoudendere speelstijl ondanks een uitpuilende ziekenboeg en de kracht van de tegenstander. De Australiër gaf toe dat zijn ploeg in de eerste helft in leven gelaten werd door de slordigheden van City voor het doel. "We hadden geluk dat we bij rust nog meededen. City had ons weg kunnen vagen in dat deel," zei Postecoglou. "Wij kwamen niet in de buurt van ons niveau en City kan dat met je doen, ze zijn ongelooflijk. In de tweede helft hadden we meer geloof in onszelf en het team dat we willen zijn en we vochten ons terug in de wedstrijd."

"Je krijgt niet altijd wat je verdient"

City wist van de laatste acht Premier League-wedstrijd er vijf niet om te zetten in een overwinning. Woensdag wacht een lastig potje op bezoek bij Aston Villa. Guardiola maakte zich geen zorgen en verdedigde zijn spelers. "Het was jammer, net als tegen Liverpool had ik het gevoel dat we geweldig speelden op alle fronten, tegen een heel goed team," voegde Guardiola toe. "We creëerden veel kansen, waren agressief, goed geconcentreerd, en het gevoel is dat we nog steeds bovenaan willen staan. Maar soms is voetbal net het echte leven, je krijgt niet altijd wat je verdient."