Premier League: Mbeumo doet Toney vergeten, Bournemouth maakt bizarre comeback

Justin Kluivert in actie voor Bournemouth
Justin Kluivert in actie voor BournemouthPaul ELLIS / AFP
De derde speelronde van de Premier League is in volle gang. Zaterdagmiddag boekte Brentford een mooie zege op Southampton, terwijl voor Everton de gifbeker helemaal leeg moest.

Brentford - Southampton 3-1

Brentford boekte een ruime 3-1-zege op promovendus Southampton, dat ook haar derde wedstrijd van het seizoen verloor.

Daags na de transfer van Ivan Toney naar Saoedi-Arabië was het vleugelspeler Bryan Mbeumo die de voormalig topscorer van The Bees leek te doen vergeten.

Mbeumo scoorde twee keer in het Community Stadium in Londen. Centrale spits Yoane Wissa deed ook een duit in het zakje door de 3-0 te maken.

Voormalig AZ’er Yuki Sugawara maakte de eretreffer voor The Saints.

Mark Flekken stond onder de lat bij de thuisploeg.

Brentford - Southampton
Brentford - SouthamptonFlashscore

Everton - Bournemouth 2-3

Everton heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen verloren. Op eigen veld ging het in de slotfase volledig mis.

Spits Dominic Calvert-Lewin leek de held van The Toffees te worden met een doelpunt en een assist in het eerste kwartier na rust. De Engelsman zette de 2-0 op het scorebord nadat hij aangever was bij de openingstreffer van verdediger Michael Keane.

Door een doelpunt van Antoine Semenyo vonden The Cherries, met Justin Kluivert in de basis en Dean Huijsen als invaller, drie minuten voor tijd de aansluiting.

Clubicoon Lewis Cook redde in de blessuretijd op aangeven voor ex-Feyenoorder Luis Sinisterra een punt, maar nog eens vier minuten later was het Kluivert die Sinisterra in staat stelde de winnende treffer te maken en het blauwe deel van Liverpool in rouw te dompelen.

Everton - Bournemouth
Everton - BournemouthFlashscore

Ipswich - Fulham 1-1

Fulham moest op bezoek bij promovendus Ipswich genoegen nemen met een punt.

Via Liam Delap kwam de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong. Na ruim een halfuur maakte snelheidsduivel Adama Traore op aangeven van Antonee Robinson de gelijkmaker.

Kenny Tete speelde 90 minuten bij Fulham.

Ipswich - Fulham
Ipswich - FulhamFlashscore

Leicester City - Aston Villa 1-2

Aston Villa boekte een zwaarbevochten zege op promovendus Leicester City. Via Amadou Onana kwamen The Villains in de eerste helft op voorsprong, terwijl invaller Jhon Duran de score in de tweede helft verdubbelde.

Via Facundo Buonanotte kwamen The Foxes terug in de wedstrijd, maar Villa ging er met de volle buit vandoor. Lamare Bogarde debuteerde bij de uitploeg.

De nummer vier van het afgelopen Premier League-seizoen heeft zes punten uit drie wedstrijden, terwijl Leicester nog maar één punt behaald heeft.

Leicester - Aston Villa
Leicester - Aston VillaFlashscore

Nottingham Forest - Wolverhampton Wanderers 1-1

Nottingham Forest bleef ongeslagen door op eigen veld gelijk te spelen tegen Wolves, dat het eerste punt van het seizoen haalde.

Forest leek een mooie middag tegemoet te gaan toen spits Chris Wood al na tien minuten de score opende.

Voor Wolves werd een nieuwe dreun - na de 6-2-nederlaag tegen Chelsea vorige week - voorkomen. Twee minuten na de openingstreffer zette Jean-Ricner Bellegarde de eindstand op het scorebord.