Puntenverlies Liverpool bij Brighton & Hove Albion ondanks goals Mohamed Salah

Lewis Dunk viert de 2-2
Lewis Dunk viert de 2-2AFP
Liverpool is in de uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion in de Premier League blijven steken op een gelijkspel. De ploeg van coach Jürgen Klopp speelde 2-2 tegen Brighton, dat later deze maand de tegenstander van Ajax is in de Europa League.

Beide ploegen blijven door het gelijkspel in de subtop van de Engelse competitie. Liverpool heeft 17 punten, 3 minder dan koploper Tottenham Hotspur. Brighton heeft 16 punten. Manchester City kan de koppositie nog overnemen als het later zondag wint bij Arsenal.

Simon Adingra opende de score voor de thuisploeg, nadat Liverpool-aanvoerder Virgil van Dijk de bal slapjes had ingespeeld. De bezoekers kwamen op gelijke hoogte door een schot van Mohamed Salah. Na een slordige pass van Brighton-doelman Bart Verbruggen enkele minuten later, moest Pascal Gross ingrijpen bij een actie van Dominik Szoboszlai, waardoor Liverpool een strafschop kreeg. Salah faalde oog in oog met de Nederlandse keeper niet.

Ryan Gravenberch

In de tweede helft zette Lewis Dunk Brighton op gelijke hoogte uit een vrije trap van Solly March. Ryan Gravenberch, ingevallen in de tweede helft, had nog een schot op doel.