Recordaanwinst Rice toont waarde met winnende goal in extremis tegen Man Utd

Arsenal wint topper tegen Manchester United
Arsenal wint topper tegen Manchester UnitedAFP
Arsenal heeft de topper in de Premier League tegen Manchester United met 3-1 gewonnen. In blessuretijd toonde recordaanwinst Declan Rice zijn waarde voor zijn nieuwe club. In 95e minuut zorgde hij in het Emirates Stadium in Londen voor de 2-1. In de laatste seconden van de extra tijd maakte Gabriel Jesus er 3-1 van.

De late treffer was pijnlijk voor de ploeg van coach Erik ten Hag. Zijn ploeg leek in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een voorschot te nemen op de zege. Invaller Alejandro Garnacho scoorde, maar zijn treffer werd na bestudering door de VAR wegens buitenspel afgekeurd.

Manchester United had in de 26e minuut de score geopend. Marcus Rashford schoot zijn ploeg op voorsprong. Maar nog geen twee minuten later maakte Arsenal gelijk. Na een assist van Gabriel Martinelli passeerde Martin Ødegaard doelman André Onana. United kreeg daarna weer een goede kans, maar het schot van Christian Eriksen werd geblokt.

Kansen

In de tweede helft nam Arsenal het initiatief. Dat leverde wat kansen op, maar die werden niet benut. Arsenal kreeg uiteindelijk wel een strafschop. Maar na beoordeling van de VAR ging de bal tot grote teleurstelling van het thuispubliek niet op de stip.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Ten Hag bracht 25 minuten voor tijd zijn nieuwe Deense aanwinst Rasmus Højlund in het veld. Hij zorgde meteen voor meer dreiging. Maar de beste kans was in deze fase voor Arsenal. Dankzij een goede redding van oud-Ajacied Onana op de inzet van Bukayo Saka bleef het 1-1. Daarna volgden de afgekeurde treffer van Garnacho en het doelpunt van Rice. Manchester United ging na de 2-1 voor Arsenal vol in de aanval. De Londenaren profiteerden in de counter van de ruimte en maakten er via Jesus nog 3-1 van.