Reguliere zege ManCity op hekkensluiter, Aston Villa worstelt zich langs Burnley

Julian Alvarez viert de 2-0 met Phil Foden
Julian Alvarez viert de 2-0 met Phil FodenAFP
In de Premier League stonden om 16.00 uur vier duels op het programma. Manchester City had geen enkele moeite met de hekkensluiter, Aston Villa worstelde zich langs Burnley en Crystal Palace en Wolverhampton pakten drie belangrijke punten.

Manchester City - Sheffield United 2-0

Manchester City heeft een reguliere overwinning geboekt op de hekkensluiter van de Premier League. Sheffield United pakte vlak voor kerst nog een opzienbarend punt bij Aston Villa, maar op bezoek bij de ‘wereldkampioen’, maakte het geen schijn van kans op een resultaat. De thuisploeg was veel beter, al deed het te weinig met liefst 81% balbezit. Voor rust schoot Rodri knap raak van buiten de zestien (14’) en na rust besliste Julian Alvarez het duel met een intikker (61’). Er volgden weinig grote kansen, ondanks het gigantische overwicht. Verdediger Nathan Aké speelde de hele wedstrijd mee bij de thuisploeg. ManCity meldt zich weer in aan de top en staat nu in punten gelijk met nummer drie Arsenal (40), dat op vrijdag met 0-2 van West Ham verloor. Liverpool is koploper met 42 punten.

Aston Villa - Burnley 3-2

Aston Villa heeft met grote moeite drie punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen Burnley. Een strafschop vlak voor tijd, gemaakt via de lat door de Braziliaan Douglas Luiz, leidde tot grote opluchting op Villa Park. Na een 2-1 ruststand kwamen de bezoekers in de 56e minuut met 10 man te staan nadat Sander Berge zijn tweede gele kaart kreeg voor vasthouden. Ondanks dat maakte Lyle Foster gelijk, op aangeven van voormalig AZ-middenvelder Johann Berg Gudmundsson. Villa vocht daarna vooral tegen zichzelf en kon het tempo maar niet opschroeven, tot de strafschop, na een overtreding van Aaron Ramsey, een uitweg bood uit een moeizaam duel. Villa staat in punten gelijk met koploper Liverpool, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Wolves - Everton 3-0

Wolverhampton Wanderers FC heeft hun opmars doorgezet met een ruimte 3-0 overwinning op Everton. De ploeg van Gary O'Neil was heer en meester in eigen huis. Daarvoor noteerde het ook al zeges op Chelsea (2-1) en Brentford (1-4). In de 25e minuut brak Max Kilman de ban met een rake rebound uit een corner. De voorsprong was terecht, zonder dat de thuisploeg groots speelde. De bezoekers lieten niets zien en stonden na een uur spelen al met 3-0 achter. Matheus Cunha en Craig Dawson scoorden in het eerste kwartier na rust. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. De Wolves sluiten het kalenderjaar af op de 11e plek met 28 punten, net zoveel als Chelsea.

Crystal Palace - Brentford 3-1

Brentford zit in een lastige fase en leed op bezoek bij Crystal Palace een vijfde nederlaag op rij. De gastheren hadden al acht keer op rij niet gewonnen (V5, G3) en zullen dus zeer opgelucht zijn na eindelijk weer eens drie punten. Palace wipte op de ranglijst bovendien over hun opponent heen. Brenford kwam nog wel op voorsprong via Keane Lewis-Potter (‘2), maar de thuisploeg boog de achterstand in de resterende 88 minuten om via twee goals van Michael Olise en één van Eberechi Eze. Palace staat 13e met 21 punten, Brentford 15e met 19 punten.