Ronaldo overrompeld door andere ex-Man Utd spits en topschutter van de Saudi Pro League

Odion Ighalo scoorde tweemaal tegen Al-Nassr
Odion Ighalo scoorde tweemaal tegen Al-NassrProfimedia
Cristiano Ronaldo werd dinsdag in Saoedi-Arabië overtroffen door een andere voormalige Manchester United-spits. Odion Ighalo van Al-Hilal scoorde twee keer vanaf de strafschopstip in een 2-0 overwinning op Al-Nassr.

De Portugese spits Ronaldo verhuisde afgelopen januari met een lucratieve deal naar Al-Nassr en maakte acht doelpunten in zijn eerste vijf wedstrijden, maar dat gemiddelde heeft hij niet vast kunnen volhouden. In de eerste wedstrijd van Al-Nassr sinds het vertrek van coach Rudi Garcia bleef Ronaldo onbesproken, terwijl Ighalo, die in 2020 werd uitgeleend aan Manchester United, twee keer scoorde om de Aziatische kampioenen Al-Hilal de overwinning te bezorgen.

Ronaldo kreeg in de 57e minuut wel een gele kaart te zien nadat hij in conflict kwam met Gustavo Cuellar. De 38-jarige zag in de 77e minuut ook een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Het was niet de wedstrijd van de Portugese superster, want nadat hij zes minuten later een strafschop kreeg toegekend, draaide de VAR de beslissing terug.

Lionel Messi shirts

Ronaldo werd later bespot toen hij het veld verliet met Al-Hilal fans zwaaiend met Lionel Messi shirts. Al-Nassr interim-trainer Dinko Jelicic vertelde verslaggevers dat de wedstrijd veranderde toen zijn spelers de eerste strafschop tegen kregen. "De eerste strafschop brak ons op, het was van invloed op het verloop van de wedstrijd," zei hij.

"Al-Hilal was in sommige fases beter dan wij. Mijn team liet bij vlagen goede staaltjes zien en kon de basis leggen voor de komende weken." Al-Nassr heeft drie punten achterstand op koploper Al-Ittihad, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.