Soepele start Arne Slot als trainer Liverpool krijgt vervolg met zege op Brentford

Slot zwaait naar het publiek
Slot zwaait naar het publiekČTK / AP / Rui Vieira / Profimedia
De soepele start van Arne Slot als trainer van Liverpool werd zondag voortgezet met een 2-0 overwinning op Brentford in de Premier League.

Liverpool domineerde al vroeg en scoorde een mooie openingstreffer op de counter, toen Luis Diaz zijn eerste van het seizoen in de bovenhoek schoot met 13 minuten op de klok. Brentford reageerde adequaat en kwam dichtbij de gelijkmaker met twee kopballen van dichtbij, maar Mohamed Salah maakte 20 minuten voor tijd met een tweede doelpunt een einde aan de hoop van de bezoekers om iets mee te nemen van hun trip naar Anfield.

De Nederlander heeft nu twee 2-0 overwinningen op zijn naam staan, nu hij de moeilijke taak op zich neemt om Jurgen Klopp te vervangen als Liverpool-trainer, met een zware trip naar Manchester United in het verschiet.

'Geweldige tijd'

"De tijd met Jurgen was geweldig en de tijd met de nieuwe trainer is ook geweldig en hij heeft een bepaalde manier van spelen," vertelde Liverpool-aanvoerder Virgil van Dijk aan Sky Sports.

"We werken veel aan zoveel goede dingen en je ziet zowel met als zonder bal veel dat vertrouwen geeft aan het team. We moeten, ik zal niet zeggen, de Jurgen-periode vergeten, maar dat is wel verleden tijd en we hebben een geweldige tijd gehad en nu is het een tijd voor de nieuwe trainer om hopelijk succesvol te zijn. Ik denk dat als we rustiger bleven, we soms meer ruimte konden creëren, maar het is nog steeds werk in uitvoering. Het is een mooie tijd en hopelijk hebben we nog veel te verbeteren en gaan we ervoor."

Vóór zondag had geen enkele Liverpool-trainer sinds Graeme Souness in 1991 in zijn twee eerste competitiewedstrijden voor achtereenvolgende overwinning gezorgd.

Geen Toney

Brentford, opnieuw zonder sterspits Ivan Toney in de selectie omdat de speculatie over zijn toekomst voortduurt, groeide in de wedstrijd, maar kon een aanhoudende periode van druk zetten voor rust niet belonen. Liverpool zette na rust een tandje bij en kreeg verdiend de tweede goal. Salah voegde nog een goed genomen schot toe aan zijn treffer op de openingsdag tegen Ipswich Town en bezegelde daarmee de overwinning.

Salah is nu de vijfde topscorer van Liverpool op Anfield in alle competities met 118 doelpunten, waarmee hij Robbie Fowler voorblijft en opnieuw klaar lijkt om een hoofdrol te spelen in een nieuwe titelstrijd.

“We weten gewoon dat Liverpool een goed team is,” zei Brentford-trainer Thomas Frank. “Voor mij zijn Manchester City, Arsenal en Liverpool de drie die een beetje boven iedereen uitsteken, een paar van de beste teams in Europa.

“We hoopten op meer, we kwamen hier om te proberen te winnen, maar we konden het niet.”