Soevereine koploper Liverpool overklast middenmoter Chelsea met 4-1

Curtis Jones en Luis Diaz vieren de vierde goal van Liverpool
Curtis Jones en Luis Diaz vieren de vierde goal van LiverpoolProfimedia
Liverpool heeft na zeven gelijke spelen tegen Chelsea eindelijk weer eens gewonnen van de Londenaren. Het werd zelfs 4-1 voor de 'Reds' op Anfield. De club van coach Jürgen Klopp behield met de zege de koppositie in de Premier League. Het verschil met Manchester City, dat met 3-1 won van Burnley, blijft 5 punten.

Liverpool begon onstuimig aan het duel en zette Chelsea stevig onder druk. Darwin Núñez was de gevaarlijkste speler in de beginfase, maar hij zag zijn pogingen door lat en paal gestuit. Na 23 minuten was het wel raak. Diogo Jota wurmde zich tussen twee verdedigers van Chelsea door en schoot de bal langs doelman Djordje Petrovic.

Tegen het einde van de eerste helft verdubbelde Conor Bradley met een geplaatste schuiver de voorsprong. Het had voor rust 3-0 kunnen staan, toen de scheidsrechter de bal op de stip legde na een overtreding op Jota. Núñez mikte de strafschop op de paal.

Overwicht

In de tweede helft verweerde Chelsea zich wat meer, maar het was de thuisploeg die op 3-0 kwam door een goal van Dominik Szoboszlai. Christopher Nkunku deed wat terug namens de club uit Londen, maar Luis Díaz bekroonde het overwicht met de vierde goal. Kort daarvoor had de onfortuinlijke Núñez met een kopbal voor de vierde keer het houtwerk geraakt.

Aanvoerder Virgil van Dijk van Liverpool speelde de hele wedstrijd, Cody Gakpo viel in de tweede helft in. Ryan Gravenberch bleef op de bank.