Southampton nu 21 wedstrijden zonder overwinning in PL na nieuw drama tegen Leicester

Dolle vreugde na de 2-3
Dolle vreugde na de 2-3Adam Davy / PA Images / Profimedia
Dankzij een doelpunt van Jordan Ayew in de 98e minuut heeft Leicester zaterdag na een comeback in de tweede helft een 3-2 overwinning behaald op Southampton. De gastheren, die vanaf de 73e minuut met 10 man speelden, vestigden daarmee een clubrecord van 21 wedstrijden zonder overwinning op het hoogste niveau in Engeland.

Leicester steeg naar de 13e plaats met negen punten uit acht wedstrijden, terwijl Southampton naar de 20e plaats zakte - gelijk in punten met Wolverhampton Wanderers, die zondag tegen kampioen Manchester City spelen. “Het is gewoon ongelooflijk, daarom spelen we voetbal. We hadden geen goede eerste helft,” vertelde Ayew aan Sky Sports.

"In de tweede helft herpakten we ons en speelden we het spel naar behoren. Het is gewoon een ongelooflijk gevoel. Het is een goede stap voorwaarts om hogerop te komen. We gaan door met vechten en het zal niet makkelijk worden, dus goed gedaan jongens en iedereen.”

Southampton wist in hun laatste 13 wedstrijden in het seizoen 2022-23, toen ze degradeerden, niet te winnen en is nu zonder overwinning in de Premier League sinds ze Leicester versloegen in dezelfde wedstrijd in maart 2023.

Startblokken

Southampton schoot uit de startblokken en nam de leiding in de achtste minuut toen Ryan Manning een counteraanval afrondde uit een voorzet van Cameron Archer, waarna middenvelder Joe Aribo de score aanvulde met een schot van de zijkant.

Leicester-verdediger Wout Faes scoorde vijf minuten in de tweede helft bijna een spectaculair eigen doelpunt door een duikende kopbal recht op zijn eigen doelman Mads Hermansen te plaatsen, maar die redde de blunder van de Belg met een behendige redding.

De bezoekers groeiden in de tweede helft in de wedstrijd en creëerden een aantal halve kansen voordat ze in de 64e minuut de aansluitingstreffer maakten. Buonanotte draaide een voorzet voor de goal na een sterke loopactie van invaller Abdul Fatawu en het daaropvolgende doelpunt betekende het begin van de ontrafeling van Southampton.

Rood en een strafschop

Enkele minuten later werd Vardy gestopt op de doellijn door een uitstekende redding van Aaron Ramsdale, maar Leicester kreeg een strafschop nadat een VAR-analyse had uitgewezen dat de aanvaller werd vastgehouden door Ryan Fraser. Hij werd van het veld gestuurd en Vardy schoot zijn poging vaanf elf meter langs Ramsdale om gelijk te maken.

Leicester rook bloed en drong aan in hun zoektocht naar een overwinning, die diep in de blessuretijd kwam toen Ayew's lage schot door een zee van lichamen in de benedenhoek verdween en de harten van de thuisfans in het St Mary's Stadium brak.