Spurs' Postecoglou kritisch ondanks beste seizoensstart nieuwe manager ooit

Postecoglou na de overwinning van zijn ploeg op maandag
Postecoglou na de overwinning van zijn ploeg op maandagGLYN KIRK/AFP
Ange Postecoglou beleeft de beste start van een nieuwe manager in de Premier League ooit, maar de Australiër zei dat een mislukte tweede helft in de 2-0 overwinning op Fulham de blijdschap over de toppositie had getemperd.

De thuisfans waren in feeststemming dankzij doelpunten van Son Heung-min en James Maddison aan beide kanten van de pauze. Maar Spurs verloor de grip op de wedstrijd in het laatste half uur, met gemiste passes en gemiste tackles, en ze hadden de prijs kunnen betalen als Londense rivalen Fulham meedogenlozer waren geweest in hun afwerking.

De ploeg van Postecoglou heeft 23 punten van de mogelijke 27, met zeven overwinningen en twee gelijke spelen, twee meer dan regerend kampioen Manchester City en Arsenal. Hij heeft één punt meer dan de Nederlander Guus Hiddink in februari 2009 na zijn eerste negen wedstrijden als Chelsea-manager.

Maar er was geen reden voor een feestje op het trainingsveld, want Postecoglou bekritiseerde de manier waarop zijn spelers de wedstrijd tegen Fulham afmaakten. De voormalige manager van Celtic zei tegen verslaggevers: "Ik ben erg teleurgesteld over de tweede helft. Aan de bal waren we bij lange na niet op het niveau van dit jaar. Het waren waarschijnlijk de slechtste 45 minuten die we met de bal hebben gehad."

"We moeten ervoor zorgen dat we gedisciplineerd blijven in onze aanpak, want aan het einde maakte (Guglielmo Vicario) twee geweldige reddingen om de nul te houden."

Maddison zei dat Postecoglou "gek" werd tijdens een soortgelijke wedstrijd in het voorseizoen en er kunnen harde woorden vallen in de aanloop naar de trip naar Crystal Palace van vrijdag. De club reist af naar Selhurst Park met de kans om vijf punten los te komen van de koplopers, een scenario dat zelfs de meest optimistische supporters niet hadden kunnen voorzien.

"We zijn waar we zijn omdat we dat verdienen, maar veel dingen herinneren ons eraan dat er werk aan de winkel is", voegde Postecoglou eraan toe. "Dat tweede kwart gaf me veel om over na te denken! Ik laat het feit dat we de wedstrijd hebben gewonnen niet de kansen op verbetering maskeren die voor ons liggen..."