Spurs stellen na rust orde op zaken en winnen ruim van stadsgenoot West Ham

Heung-Min Son na de 4-1
Heung-Min Son na de 4-1BENJAMIN CREMEL / AFP
Tottenham heeft voor de derde keer in vier competitiewedstrijden een overwinning geboekt. In eigen stadion werd het tegen stadsgenoot West Ham 4-1. Het verschil werd na rust gemaakt, toen de gastheren in een tijdsbestek van acht minuten de bal driemaal achter Alphonse Areola zagen verdwijnen.

In de openingsfase drongen de Spurs gelijk aan, maar was het Mohammed Kudus die in de 18e minuut het net deed bollen, nadat hij even daarvoor een grote kans miste. Het zorgde ervoor dat de druk van de thuisploeg nog meer toenam en na 36 minuten spelen schoot Dejan Kulusevski raak op aangeven van James Maddison.

Na rust ging het snel. In de 52e minuut was Yves Bissouma het eindstation van een fraai lopende aanval, gleed Jean-Clair Todibo drie minuten later een eigen doelpunt binnen en schoot Heung-Min Son na een uur spelen eindelijk zijn doelpunt binnen, na een aantal opgelegde mogelijkheden gemist te hebben. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, zeker na een rode kaart voor Mohammed Kudus in de slotfase.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Stand

Tottenham staat nu zesde in de Premier League met 13 punten, één achter op Aston Villa en Chelsea die uiteraard nog in actie komen. West Ham staat 14e met 8 punten uit acht wedstrijden, waarvan er nu vier verloren zijn gegaan. De club speelde nog geen enkele wedstrijd buiten Londen en dat verandert volgende week nog niet met een thuiswedstrijd tegen Manchester United op het programma. De Spurs blijven ook in eigen stad en trekken zuidwaarts naar Crystal Palace.

De Spurs ontvangen daarvoor donderdag eerst AZ om 21.00 uur in Londen. Tottenham won tot dusverre twee keer in de Europa League. AZ won de eerste wedstrijd en verloor daarna het tweede duel.