Supersub Nunez slaat twee keer toe na rood Van Dijk in dramatische Liverpool-zege

Darwin Nunez viert zijn beslissende 1-2
Darwin Nunez viert zijn beslissende 1-2AFP
Darwin Nunez kwam van de bank en scoorde twee keer in de laatste 10 minuten. Liverpool, dat met 10 man stond na een rode kaart voor Virgil van Dijk, kwam zondag met 2-1 achter op St. James' Park.

Liverpool had geluk dat het al na zes minuten niet met een man minder stond.

Alexander-Arnold had al een prent gekregen voor het weggooien van de bal toen hij Gordon onderuit trok toen de rappe buitenspeler over de linkervleugel scheurde. Maar tot verbazing van het thuispubliek en de Newcastle-bank gaf scheidsrechter John Brooks geen tweede gele kaart. Joe Gomez werd door Klopp naar de warming-up gestuurd om Alexander-Arnold uit de problemen te houden.

De Liverpool-coach had misschien gewild dat hij die wissel had doorgevoerd, want doordat Alexander-Arnold de pass van Mohamed Salah niet onder controle kreeg, kon Gordon vrij op het doel aflopen en scoorde hij zijn tweede Newcastle-doelpunt sinds zijn overstap van 45 miljoen pond van Everton in januari.

Rood Van Dijk, Liverpool kwam goed weg

Het ging van kwaad tot erger voor de Reds toen Brooks na 28 minuten een rode kaart produceerde, Van Dijks eerste van zijn Liverpool-carrière. De aanvoerder van Liverpool werd geacht een duidelijke doelkans te hebben gemist toen hij Isak op de rand van het strafschopgebied passeerde.

Alleen een briljante actie van Alisson Becker hield Liverpool nog voor rust in de wedstrijd, toen de Braziliaan de volley van Miguel Almiron op de lat keerde.

Almiron kwam zelfs nog dichterbij na de rust, toen hij zich met virtuoos vleugelspel door de Liverpool-defensie manoeuvreerde, maar zijn schot ketste af op de paal.

Beslissende Nuñez

Nunez kwam 13 minuten voor tijd vrij vanaf de bank en benutte zijn kans optimaal. Hij werd twee keer vrijgelaten achter de Newcastle-verdediging en hield beide keren zijn zenuwen in bedwang om laag en hard voorbij Nick Pope te schieten.

Liverpool gaf iets meer dan een jaar geleden een recordbedrag van 85 miljoen pond uit aan Nunez, maar de Uruguayaan staat al vroeg in het seizoen achter Diogo Jota en Cody Gakpo in de strijd om Jurgen Klopp's favoriete nummer negen te worden.

Door de overwinning blijft Liverpool twee punten achter op koploper Manchester City en staat het al vroeg in het seizoen op de eerste plaats, nadat Newcastle vorig seizoen de Reds aftroefde om Champions League-voetbal te bemachtigen.