Ten Hag mist killer instinct bij zijn ploeg: 'We moeten klinischer zijn in de zestien'

Onana wordt bedankt door zijn ploeggenoten na de dubbele redding
Onana wordt bedankt door zijn ploeggenoten na de dubbele reddingChris Foxwell/ProSports/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia
Manchester United moet volgens Erik ten Hag meedogenlozer worden na het missen van een groot aantal kansen in een 0-0 gelijkspel bij Crystal Palace.

Alejandro Garnacho en Bruno Fernandes raakten voor de bezoekers de lat in de eerste helft toen United domineerde in een stadion waar ze vier maanden geleden nog met 4-0 werden verslagen. Maar alleen een fantastische dubbele redding van Andre Onana na rust voorkwam dat Palace hun eerste competitiezege van het seizoen boekte.

Met een punt blijft United steken op de 11e plaats na slechts twee van hun eerste vijf wedstrijden in de nieuwe Premier League te hebben gewonnen.

“Ik ben niet tevreden, we hadden moeten winnen,” zei Ten Hag. “De eerste helft lieten we ze in leven, de tweede helft was meer in balans. We speelden heel goed in de eerste helft, totale controle over het spel, het enige waar het niet goed ging was in het strafschopgebeid en daar wordt het spel beslist. Daar moeten we klinischer zijn.”

10 doelpunten

De vernedering van hun laatste bezoek aan Selhurst Park in mei was het dieptepunt van een moeizaam seizoen voor United. Velen vroegen zich af of Ten Hag nog terug zou keren aan de zijlijn, maar een verrassende overwinning in de FA Cup-finale op Manchester City gaf de Nederlander een tweede kans.

De Red Devils arriveerden dit keer in Zuid-Londen na 10 doelpunten in de afgelopen week waarmee ze Southampton met 3-0 versloegen en Barnsley midweeks met 7-0 vermorzelden in de League Cup. Marcus Rashford maakte een einde aan een uitzichtloze reeks door drie keer te scoren in die twee wedstrijden, maar hij werd verrassend genoeg op de bank gezet door Ten Hag.

Henderson en de lat

De beslissing om Garnacho op links te houden was inspirerend, want de Argentijn maakte het Palace erg lastig zonder het te bekronen.  Voormalig United-doelman Dean Henderson hield de Eagles voor rust in de wedstrijd. Garnacho kreeg net niet genoeg grip op zijn krul om Henderson te verslaan bij zijn eerste grote kans, waarna de Engelse doelman Matthijs de Ligt en Lisandro Martinez van het scoren afhield.

United had daarna geen geluk toen de bezoekers binnen een paar seconden twee keer de lat raakten. Garnacho reageerde op de doortastende pass van Diogo Dalot en krulde de bal tegen het houtwerk, waarna Fernandes ook nog de lat raakte.

Dubbele wissel

Palace-trainer Oliver Glasner reageerde met een dubbele wissel in de rust, wat resulteerde in een veel competitievere tweede helft. “In de eerste helft hadden we een geweldige keeper nodig en gelukkig hadden we die vandaag,” zei Glasner.

“In die tweede helft leek het meer op een Crystal Palace-team en dat is wat we nodig hebben om competitief te zijn tegen een team als Manchester United.”

Fernandes kwam opnieuw een paar centimeter tekort met een gewaagde inzet met buitenkantje rechts die naast vloog na een mooie één-twee met Joshua Zirkzee. Toch was het een magisch moment van Onana dat United behoedde voor de derde nederlaag in vijf competitiewedstrijden dit seizoen.

'Je verdient te winnen'

De voormalige Ajax-doelman voorkwam een treffer van Eddie Nketiah en sprong daarna weer op om te voorkomen dat Sarr de rebound binnen kon tikken. “Het is niet zo belangrijk hoe ik de dubbele redding maakte, want we hebben niet gewonnen,” zei Onana. “Helaas hebben we niet gescoord. Het is jammer om naar huis te gaan met één punt, terwijl je verdient om te winnen.”

Palace kreeg nog een grote kans om de drie punten te pakken toen Eberechi Eze van dichtbij naast schoot terwijl het doel open lag.

Met een gelijkspel zakt Palace naar de 16e plaats, maar United zal meer gefrustreerd zijn over de gemiste kans om wat momentum te krijgen met wat drie overwinningen in acht dagen hadden kunnen zijn.