Ten Hag's United kansloos onderuit tegen City ondanks wereldgoal Rashford

Erling Haaland en Phil Foden vieren de 3-1 van de Noor
Erling Haaland en Phil Foden vieren de 3-1 van de NoorAFP
Manchester City heeft de derby tegen stadgenoot United met 3-1 gewonnen. De ploeg van coach Pep Guardiola was veel beter en Phil Foden werkte een vroege achterstand met twee doelpunten weg. United-coach Erik ten Hag zag zijn doelman André Onana uitblinken, maar ook hij kon de tweede nederlaag op rij in de competitie niet voorkomen.

United kwam enigszins stroef uit de startblokken en speelde erg afwachtend in de openingsfase, maar werd na 8 minuten ineens door Marcus Rashford naar een voorsprong geschoten. Een lange bal van Onana kwam bij Bruno Fernandes terecht, waarna de Portugees hem aflegde voor Rashford. De 57-voudig international twijfelde niet en haalde snoeihard uit, waarna de bal via de onderkant van de lat Ederson's doel binnenvloog: 0-1.

City ging hoger druk zetten en probeerde het spel te maken, maar de pogingen kwamen lang niet uit de verf. Pas in de 56e minuut trof Phil Foden doel en kwam City eindelijk op gelijke hoogte. Een klein halfuur later was het weer Foden die trof, en ditmaal met een goal die bijna mee kon dingen om de titel van 'goal van de dag': het City-jeugdproduct krulde de bal van lange afstand knap in de linkerkruising.

Erling Haaland zette het derde en laatste doelpunt van City in de blessuretijd op het scorebord.

City kwam door de zege op 1 punt van koploper Liverpool, dat zaterdag met 1-0 had gewonnen bij Nottingham Forest. Manchester United staat zesde en zag het gat met Tottenham Hotspur groeien naar 6 punten, terwijl de Spurs ook nog een wedstrijd tegoed hebben.