Ten Hag verliest met Manchester United eerste oefenduel van de voorbereiding

Ten Hag verliest met United van Rosenborg
Ten Hag verliest met United van RosenborgANP
Manchester United is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag. De formatie van trainer Erik ten Hag verloor in Noorwegen een oefenwedstrijd bij Rosenborg met 1-0.

Aanvaller Noah Holm tekende in de blessuretijd voor de treffer van de Noren, die op 1 april al aan de competitie begonnen. Ten Hag, die nog veel spelers miste, deed voor rust een beroep op een aantal bekende namen. Hij wisselde aan het begin van de tweede helft al zijn veldspelers, alleen keeper Radek Vitek bleef staan. Aankoop Joshua Zirkzee heeft nog vakantie na het EK voetbal met Oranje.

De 54-jarige Ten Hag verlengde twee weken geleden zijn contract bij United tot de zomer van 2026. Hij eindigde afgelopen seizoen met de ploeg op de teleurstellende achtste plaats in de competitie, maar veroverde wel de FA Cup.