Tottenham geeft zege uit handen bij promovendus Leicester door veteraan Vardy

Jamie Vardy van Leicester City viert de gelijkmaker
Jamie Vardy van Leicester City viert de gelijkmakerProfimedia
Tottenham Hotspur en Leicester hebben beiden een punt overgehouden aan hun eerste wedstrijd. Daar zal Tottenham het meeste van balen, want zij waren heer en meester in de eerste helft en kwamen op voorsprong. Maar door Leicester-legende Jamie Vardy hield de promovendus een punt over in het King Power Stadium tijdens het debuut van coach Steve Cooper.

De acrobatische redding van Wilfred Ndidi op de doellijn was de eerste indicatie van de lange nacht die de Foxes te wachten stond. De Nigeriaan sprong naar zijn eigen doel om Rodrigo Bentancur af te stoppen, wiens kopbal uit een corner op weg was naar het doel. Even later had Spurs' 65 miljoen pond kostende zomeraanwinst Dominic Solanke zijn debuutgoal moeten maken, maar hij mikte vanaf zes meter op Mads Hermansen.

Uiteindelijk kregen de mannen van Ange Postecoglou hun doelpunt. Voormalig Leicester-speler James Maddison had het spel al bijna 30 minuten gedicteerd toen zijn zwaaiende voorzet door Pedro Porro binnen werd gekopt.

Pedro Porro viert de openingstreffer
Pedro Porro viert de openingstrefferAFP

Vardy, 37 jaar oud was een verrassende naam in de basisopstelling. Hij speelde niet veel tijdens de voorbereiding namelijk. Leicesters enige overgebleven figuur uit hun sprookjesachtige Premier League-titel had nog minstens één magisch topvoetbalmoment te geven. Binnen 15 minuten na rust sloop de veteraan achter de slapende verdediging van Spurs om van dichtbij de gelijkmaker binnen te koppen. Als een duveltje uit een doosje.

Jamie Vardy van Leicester viert de gelijkmaker van zijn ploeg
Jamie Vardy van Leicester viert de gelijkmaker van zijn ploegProfimedia

Het had nog beter kunnen worden voor Vardy, want enkele minuten later werd zijn inzet op schitterende wijze gestopt door doelman Guglielmo Vicario.

Botsing Bentancur

Een botsing tussen de hoofden van Betancur en een speler van Leicester zorgde voor een lange onderbreking en negen minuten toegevoegde tijd. Bentancur werd per brancard van het veld gedragen. Hoe het met hem is, is nog onduidelijk. Geen van beide ploegen kwam meer tot scoren en daardoor bleef het 1-1 en werden de punten gedeeld.