Tottenham wint voor het eerst in ruim vijf jaar thuis van Manchester United

James Maddison en Son Heung-Min vieren de overwinning
James Maddison en Son Heung-Min vieren de overwinningAFP
Tottenham Hotspur heeft voor het eerst sinds begin 2018 weer een thuiswedstrijd in de Premier League van Manchester United gewonnen. In het Tottenham Hotspur Stadium in Londen werd het 2-0.

De Senegalees Pape Sarr maakte kort na rust het eerste doelpunt. De Afrikaan, die nooit eerder scoorde in de Premier League voor de Spurs, schoot van dichtbij hard raak met links. In de 82e minuut werd de voorsprong van Tottenham verdubbeld door United-verdediger Lisandro Martínez, die de bal knullig achter zijn eigen keeper André Onana - tevens zijn voormalig ploeggenoot bij Ajax - werkte. Een voorzet vanaf de linkerflank van Ivan Perisic werd licht getoucheerd door Ben Davies en via het been van Martínez verdween de bal in het doel.

Voor trainer Erik ten Hag was het zijn eerste puntenverlies van het seizoen. United was de competitie begonnen met een 1-0-overwinning op Wolverhampton Wanderers. De Spurs speelden in de eerste speelronde met 2-2 gelijk tegen Brentford.

Penalty

United kreeg diverse goede mogelijkheden om een nederlaag af te wenden. Zo werd na een uur een kopbal van Casemiro door keeper Guglielmo Vicario net onder de lat weggetikt. In de eerste helft kreeg United geen penalty toegekend nadat een schot van Alejandro Garnacho door een hand van Tottenham Hotspur-verdediger Cristian Romero van richting was veranderd.

Bij de thuisploeg deed Micky van de Ven, deze zomer overgekomen van VfL Wolfsburg, de hele wedstrijd mee. Van de Ven was getuige van de eerste zege van de Spurs op United in competitieverband in het nieuwe stadion. Op 31 januari 2018 wonnen de Londenaren voor het laatst in de Premier League van United (2-0) en dat duel werd op Wembley gespeeld. Christian Eriksen, tegenwoordig speler van United, scoorde toen.