Uitblinker Saka neemt Arsenal bij de hand in moeilijke zege op promovendus Southampton

Saka scoorde en gaf twee assists
Saka scoorde en gaf twee assistsProfimedia
Arsenal kwam op achterstand tegen Southampton, maar won uiteindelijk met 3-1. Vleugelspeler Bukayo Saka speelde een belangrijke rol in de overwinning van de Gunners met een doelpunt en een twee assists. Arsenal heeft 17 punten door de overwinning, net zoveel als Manchester City en één minder dan koploper Liverpool.

Na een saaie eerste helft namen de bezoekende Saints, die op de 19e plaats in de competitie stonden met slechts één punt, een verrassende voorsprong via Cameron Archer in de 55e minuut. Maar die voorsprong was van korte duur, want nog geen vier minuten later zette Saka Kai Havertz voor de keeper en maakte de Duitser er 1-1 van.

Invaller Gabriel Martinelli zette Arsenal in de 69e minuut op voorsprong, nadat Saka hem bij de tweede paal had zien staan. In de 88e minuut kwam Saka zelf ook op het scorebord om de wedstrijd te beslissen.