Villa klopt City en klimt naar plek drie; United wint thuis van Chelsea

Aston Villa klimt door de zege naar de derde plek
Aston Villa klimt door de zege naar de derde plekProfimedia
Aston Villa heeft kampioen Manchester City de derde nederlaag van dit seizoen in de Premier League bezorgd. De club uit Birmingham won met 1-0 dankzij een goal van Leon Bailey in de 74e minuut.

Het was een verdiende zege, want de ploeg van coach Unai Emery was de betere ploeg. Aston Villa verdrong ook Manchester City van de derde plek in de stand en heeft 32 punten, 4 minder dan koploper Arsenal. City, waar international Nathan Aké de hele wedstrijd op de bank bleef, zakte naar de vierde plaats met 30 punten.

Coach Erik ten Hag zal weer wat minder druk voelen na de verdiende zege van zijn Manchester United op Chelsea. Het werd 2-1 op Old Trafford. Scott McTominay opende de score in de eerste helft. Cole Palmer maakte op slag van rust de gelijkmaker voor de bezoekers uit Londen. Het was opnieuw McTominay die in de 69e minuut de 2-1 maakte. Chelsea kreeg in de slotfase nog kansen op de gelijkmaker, maar United hield de voorsprong vast.

De ploeg van Ten Hag klom naar de zesde plaats met 27 punten. Chelsea staat tiende.