West Ham bezorgt Tottenham derde thuisnederlaag op rij met knappe comeback

James Ward-Prowse viert het tweede doelpunt van zijn team
James Ward-Prowse viert het tweede doelpunt van zijn teamAFP
West Ham United heeft dankzij een comeback in de tweede helft een nipte 2-1 overwinning in de Premier League op Tottenham Hotspur geboekt, waardoor de Hammers hun ongeslagen reeks van zes wedstrijden in alle competities (W5, D1) verlengden.

Na de defensieve problemen van de afgelopen wedstrijden zal Tottenham opgelucht zijn geweest met de terugkeer van Cristian Romero na een schorsing van drie wedstrijden. Het was echter niet in de verdediging, maar in het strafschopgebied van West Ham waar Romero in de 11e minuut veel indruk maakte.

De Argentijnse middenvelder torende boven iedereen uit bij de indraaiende corner van Pedro Porro en kopte met een lobje langs de hulpeloze Łukasz Fabiański, die de geblesseerde Alphonse Areola verving. Na Romero's derde doelpunt van het seizoen gingen de Spurs de rest van de eerste helft op zoek naar een tweede treffer.

Romero opent de score voor Tottenham
Romero opent de score voor TottenhamAFP

Giovani Lo Celso dwong Fabiański tot een redding voordat West Ham-verdediger Kurt Zouma de bal per ongeluk tegen de paal mikte. Na voor rust weinig te hebben gebracht, kreeg een herboren West Ham binnen zeven minuten na de hervatting een cruciale steun in de rug.

Bowen maakte na rust gelijk voor West Ham
Bowen maakte na rust gelijk voor West HamAFP

Een afstandschot van oud-Ajacied Mohammed Kudus kwam precies op het pad van Jarrod Bowen, die zelfverzekerd met zijn zwakkere rechtervoet zijn negende competitiedoelpunt van de competitie binnenschoot.

Nadat Tottenham de voorsprong had verspeeld, liet Ange Postecoglou Richarlison en Oliver Skipp invallen in een poging het momentum om te buigen in het voordeel van de thuisploeg. Richarlison kreeg de kans om zich meteen te laten gelden, maar hij kon zijn kopbal op de uitgelezen voorzet van Porro slechts naast kijken. De full-back schoot vervolgens zelf op doel, maar Fabiański stopte de bal uitstekend.

Wedstrijd statistieken
Wedstrijd statistiekenFlashscore

West Ham profiteerde vervolgens optimaal van een fout in de verdediging en maakte de ommekeer daarmee compleet. Guglielmo Vicario kon een zwakke terugspeelbal van Destiny Udogie alleen maar in de richting van James Ward-Prowse schuiven, die met zijn eerste inzet de paal raakte en de rebound in een leeg doel tikte.

De als negende geplaatste Hammers frustreerden Spurs de rest van de wedstrijd, waardoor de gastheren op de zesde plaats blijven staan en zonder overwinning in de laatste vijf wedstrijden.