Winnaars en verliezers: hoogtepunten van openingsweekenden in heel Europa

Joshua Zirkzee viert zijn late winnende goal voor Manchester United
Joshua Zirkzee viert zijn late winnende goal voor Manchester UnitedAFP
In het weekend keerde het voetbal terug in de grote competities in heel Europa met veel hoogte- en dieptepunten uit de openingsronde van de wedstrijden.

In een nieuwe wekelijkse rubriek heeft Flashscore besloten om te kijken naar de grootste winnaars en verliezers van de wedstrijden van het weekend - van top comebacks tot enorme fouten, hier zijn de grootste gespreksonderwerpen van de afgelopen dagen.

Winnaar - Joshua Zirkzee

Hoe kunnen we onze nieuwe rubriek beter beginnen dan met een Nederlandse held voor één van de grootste clubs ter wereld? Manchester United-spits Joshua Zirkzee sloot zich in de zomer aan bij de club uit Bologna als onderdeel van een jeugdgericht wervingsplan van de Red Devils.

De 23-jarige aanvaller mocht niet vanaf het begin starten tegen Fulham, maar nadat hij was ingevallen, greep hij zijn kans laat in de wedstrijd met beide handen aan. Zirkzee kwam in de 87e minuut het strafschopgebied binnen, kreeg een teen tegen de voorzet van Alejandro Garnacho en stiftte de bal naar binnen. Zo werd Old Trafford wild met een late overwinning en begon de Premier League-campagne met een overwinning.

Flashscore nam de ondertekening van Zirkzee onder de loep in ons nieuwste FlashFocus-stuk, dat je hier kunt lezen.

Verliezer - Antonio Conte

Antonio Conte kwam in juni 2024 aan bij Napoli met de taak om de Italiaanse ploeg terug te stuwen naar de top van de Serie A na een verschrikkelijke titelverdediging vorig seizoen. Zijn ambtstermijn had niet slechter kunnen beginnen, met zijn team dat met 3-0 werd verslagen door Verona en voor het eerst in negen jaar de seizoensouverture verloor.

De afwezigheid van sterspeler Victor Osimhen was duidelijk te zien, want Conte's ploeg slaagde er niet in om ook maar één van de vijf doelpogingen te scoren in een schokkende nederlaag, waardoor ze onderaan staan in de competitie.

Winnaar - AC Milan

Op het eerste gezicht is een 2-2 gelijkspel van AC Milan tegen Torino niet echt een winnaar. Dit verandert echter als je met 2-0 achter staat en de blessuretijd nadert.

Milan bevond zich precies in die positie voordat een debuutgoal van Alvaro Morata in de 89e minuut een sprankje hoop gaf. Het leek slechts een troost op het nippertje, maar Noah Okafor dook in de 95e minuut op en zorgde voor een dramatische late comeback voor zijn ploeg.

Verliezer - Bento

Bento begon onder de lat in de Saudische Super Cup-wedstrijd van Al Nassr tegen Al Hilal. De Braziliaan kende een solide eerste helft en ging met een 1-0 voorsprong de rust in.

In een tijdsbestek van iets meer dan een kwartier kreeg Bento er echter vier tegen - tot grote ergernis van sterspeler Cristiano Ronaldo. Vooral de vierde was verschrikkelijk, nadat de eerste aanraking van de keeper de tegenstander nog een makkelijke goal opleverde.

Winnaar - Levente Bösze

Wat deed jij toen je 15 jaar oud was?

Levonte Bösze maakte zijn professionele debuut voor DAC Dunajsca Strejda in de Slowaakse competitie. Met zijn 15 jaar en 181 dagen werd hij de jongste voetballer ooit in deze divisie en hij gaf ook een assist toen zijn ploeg met 3-0 won - onthoud de naam!

Verliezer - Barnabas Lacik

Barnabas Lacik werd ingevallen in de 86e minuut van Vyskovs Tsjechische tweedeklasser tegen Opava. In de 87e minuut lag hij alweer van het veld nadat hij twee gele kaarten had gekregen in wat een nieuw record moet zijn.

Dit is een vrij voor de hand liggend bericht voor onze laatste 'verliezer' van het weekend - zelfs als je de Tsjechische tweede divisie niet volgt.

Lacik's cameo van één minuut
Lacik's cameo van één minuutFlashscore

Het was een slecht weekend voor rode kaarten in het algemeen: Real Madrid's Ferland Mendy werd weggestuurd voor een vreselijke late tackle in hun 1-1 gelijkspel met Mallorca.

Wat echter echt opviel was een moment uit Peru, waar Sebastián Muñoz rood kreeg omdat hij aan de zijkant van het veld had geplast voordat hij een corner nam.