Celtic zet in aanloop naar de Old Firm St Mirren opzij met probleemloze zege

Hatate viert de 0-2
Hatate viert de 0-2Vagelis Georgariou / Profimedia
Celtic heeft hun vlekkeloze start in de Schotse Premiership voortgezet met een 0-3 overwinning bij St Mirren.

Callum McGregor zette de ploeg van trainer Brendan Rodgers al vroeg op voorsprong in Paisley en Reo Hatate verdubbelde de voorsprong van de bezoekers voor rust. Alistair Johnston maakte de derde in de tweede helft en onderstreepte daarmee de superioriteit van Celtic.

The Hoops hebben dit seizoen alle vier wedstrijden in alle competities gewonnen, waaronder drie in de competitie, met 12 doelpunten en slechts één tegengoal. Ze gaan de Old Firm van komende zondag tegen Rangers op Parkhead weer in als favoriet voor zowel die wedstrijd als de titel.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Matt O'Riley naar Brighton

Celtic's Adam Idah en Paulo Bernardo verschenen in de basisopstelling, terwijl Rodgers bevestigde dat de afwezige Matt O'Riley op weg is naar Premier League-club Brighton. Er waren nog geen drie minuten gespeeld toen McGregor buiten het strafschopgebied een pass van James Forrest aannam, uithaalde en de bal langs Buddies-doelman Ellery Balcombe zag gaan voor zijn tweede doelpunt van het seizoen.

Na een half uur was er een VAR-check voor een penalty voor Celtic toen Daizen Maeda neerging in het strafschopgebied na een vermeende overtreding van Alex Gogic, maar de beslissing viel in het nadeel van de bezoekers uit.

Momentum

Celtic vergrootte de voorsprong alsnog toen een voorzet van Johnston naar de tweede paal werd teruggekopt door Maeda, waar Hatate binnen kon tikken. Het momentum van Celtic was ook na rust niet te stoppen en in de 71e minuut drong Nicolas Kuhn het strafschopgebied van St Mirren binnen en bracht Johnston in stelling, die de bal vanaf 10 meter hoog in het doel joeg.

Er was ook nog tijd voor de 18-jarige Francis Turley om zijn debuut voro Celtic te maken als vervanger van Hatate. Daarmee liet Celtic zien dat het ook zonder de diensten van de belangrijke Deense middenvelder O'Riley op de been kan blijven in de Schotse competitie.