Rangers heeft lak aan recordambities Celtic en deelt de lakens uit in Old Firm

Todd Cantwell kan 't wel.
Todd Cantwell kan 't wel.Profimedia
Doelpunten van Todd Cantwel, John Souttar en Fashion Sakala hebben Rangers aan een 3-0 overwinning op de rivalen van Celtic geholpen. Door de nederlaag kan de kampioen Celtic het record voor meeste punten in een Premiership-seizoen vergeten.

Celtic pakte vorige week al haar 53ste landstitel en was op jacht om het eigen record van 106 punten in een seizoen – behaald in 2017 – te verbreken. De kampioen heeft 95 punten uit 35 wedstrijden en kan nu nog maximaal 104 punten halen, mochten ze de resterende drie wedstrijden winnen. Rangers, dat tweede staat, heeft 85 punten.

Rangers begon sterk en kwam na vijf minuten op al 1-0 via Cantwell die uit en moeilijke hoek binnenschoot na een redding van doelman Joe Hart op een inzet van John Lundstram. De thuisploeg verdubbelde de voorsprong in de 34ste minuut nadat Souttar, die vorige maand in de Old Firm nog een cruciale fout maakte, hard raak kopte uit een corner van James Tavernier. Sakala bepaalde de eindstand nadat hij Hart omspeelde en de bal uit een moeilijke hoek binnenschoof.

Celtic, dat in februari al de Schotse League Cup won, kan op 3 juni de nationale treble pakken. Dan is de finale van de Schotse beker tegen het op het tweede niveau uitkomende Inverness.