AC Milan boekt met Tijjani Reijnders eerste overwinning van het seizoen

Reijnders viert de treffer van Hernandez
Reijnders viert de treffer van HernandezEPA/ROBERTO BREGANI
AC Milan heeft de eerste zege van dit seizoen in de Italiaanse voetbalcompetitie te pakken. Het elftal van trainer Paulo Fonseca liet het gepromoveerde Venezia in San Siro kansloos: 4-0. Alle doelpunten vielen voor rust.

Oranje-international Tijjani Reijnders, afgelopen week trefzeker in zowel de interland tegen Bosnië en Herzegovina als Duitsland, had een basisplaats bij Milan en zag Theo Hernández al in de tweede minuut scoren. De opgekomen Franse verdediger werkte de bal bij de eerste paal binnen, door de benen van de doelman. Matteo Gabbia verdubbelde de voorsprong na een kwartier en vervolgens benutte AC Milan voor rust nog twee strafschoppen. Christian Pulisic benutte de eerste en Tammy Abraham de tweede.

Reijnders werd na ruim een uur spelen vervangen door de Zwitser Noah Okafor. Venezia, dat een doelpunt zag worden afgekeurd, beëindigde het duel met tien man na twee gele kaarten voor Hans Nicolussi. Venezia staat met 1 punt op de laatste plaats in de Serie A.