AC Milan draait bij Cagliari achterstand om in eenvoudige zege; eerste zege Empoli

Spelers van AC Milan vieren de 1-2
Spelers van AC Milan vieren de 1-2ANP
AC Milan heeft geen fout gemaakt tijdens de uitwedstrijd bij Cagliari. De formatie van Oranje-international Tijjani Reijnders was met 3-1 te sterk voor de laaggeklasseerde thuisploeg.

Met de zege komt Milan na zes wedstrijden op 15 punten, evenveel als koploper Internazionale. De Milanese stadgenoot speelt later op woensdag nog in eigen stadion tegen Sassuolo.

Reijnders was voor rust een van de gevaarlijkste spelers op het veld. De middenvelder was in de 2e minuut met een fraai schot dicht bij zijn eerste treffer in de Serie A en bracht zijn ploeggenoten een aantal keer in scoringspositie. Toch was het Cagliari dat na een half uur op voorsprong kwam dankzij een hard schot van Zito Luvumbo, 1-0.

Reijners gewisseld

Milan draaide de wedstrijd om in de laatste 5 minuten van de eerste helft. Noah Okafor schoot van dichtbij een rebound binnen, waarna Fikayo Tomori een lage voorzet van Reijnders binnenwerkte, 1-2. De Nederlander werd na een uur gewisseld, waarna Ruben Loftus-Cheek even later de derde Milanese treffer maakte.

Atalanta won de uitwedstrijd bij Hellas Verona met 0-1 dankzij een doelpunt van Nederlandse makelij. Op aangeven van Marten de Roon schoot Teun Koopmeiners in de 13e minuut de enige treffer binnen. Hans Hateboer viel na rust in bij Atalanta, Mitchel Bakker bleef op de bank.

Eerste seizoenszege Empoli

Empoli boekte tegen Salernitana zijn eerste zege van het seizoen, 1-0. Met de overwinning deed de ploeg de laatste plaats in de competitie over aan Cagliari.