AC Milan tussen Champions League-duels door onderuit bij degradatiekandidaat

Feest bij Spezia
Feest bij SpeziaAFP
AC Milan heeft tussen de duels met Internazionale in de halve finales van de Champions League in een onverwachte nederlaag moeten incasseren in de Serie A. De Italiaanse kampioen van vorig jaar ging met 2-0 onderuit bij degradatiekandidaat Spezia. AC Milan verloor woensdag het eerste duel met stadgenoot Inter met 2-0, komende dinsdag is in hetzelfde stadion de return.

Trainer Stefano Pioli voerde tegen Spezia vier wijzigingen door in zijn ploeg. Hij liet onder anderen spits Olivier Giroud en aanvoerder Davide Calabria op de bank beginnen. Milan maakte een matte en vrij ongemotiveerde indruk. De thuisclub, waarbij doelman Jeroen Zoet zoals gebruikelijk op de bank zat, profiteerde daar in de slotfase van. De Poolse verdediger Przemyslaw Wisniewski tikte in de 75e minuut na een hoekschop de 1-0 binnen. Tien minuten later scoorde Salvatore Esposito uit een vrije trap (2-0).

Vijde plek

AC Milan bleef door de nederlaag op de vijfde plaats staan en dreigt naast een plek in de top 4 en daarmee een ticket voor de Champions League te grijpen. Inter, dat zaterdagavond tegen Sassuolo speelt, heeft 2 punten meer. Lazio staat derde met 4 punten meer dan AC Milan. Napoli is al kampioen, Juventus neemt de tweede plaats in.

Met Marten de Roon en Teun Koopmeiners in de basis verloor Atalanta met 1-0 bij Salernitana. De club uit Bergamo staat op de zevende plaats met 3 punten minder dan AC Milan. Na dit weekeinde zijn er nog drie speelrondes in de Serie A.