AS Roma boekt met Rick Karsdorp in de basis nipte zege op tien man van Monza

Opluchting na afloop
Opluchting na afloopANP
AS Roma heeft het herstel in de Serie A voortgezet met een benauwde zege op Monza. De ploeg van trainer José Mourinho won met 1-0 van de middenmoter, die de gehele tweede helft met tien man speelde. Stephan El Shaarawy maakte in de laatste minuut de winnende treffer. Mourinho kreeg daarna nog rood wegens onsportieve gebaren richting de bank van Monza.

Na de dramatische start van het seizoen met slechts 5 punten uit de eerste zes wedstrijden won Roma de laatste weken van Frosinone (2-0) en Cagliari (1-4). Door de overwinning op Monza klimt de ploeg vooralsnog van de elfde naar de zesde plaats.

Roma had het tegen Monza lastig in de eerste helft, maar werd vlak voor rust geholpen door een tweede gele kaart voor Danilo D'Ambrosio. De thuisploeg profiteerde in de blessuretijd bijna van het numerieke overwicht, maar een inzet van Andrea Belotti werd nog net gered door Monza-keeper Michele Di Gregorio.

Stephan El Shaarawy

Romelu Lukaku en Sardar Azmoun raakten in de tweede helft de paal namens Roma, terwijl Monza ook nog een aantal keren gevaarlijk was. Het was echter invaller El Shaarawy die de wedstrijd in de laatste minuut besliste. De Nederlandse basisspeler Rick Karsdorp werd in de 73e minuut gewisseld bij Roma.