AS Roma en AC Milan in evenwicht na bizarre slotfase

AS Roma en AC Milan houden elkaar met late treffers in evenwicht
AS Roma en AC Milan houden elkaar met late treffers in evenwichtEPA
AS Roma en AC Milan blijven ook na hun onderlinge duel in punten gelijk in de Serie A. De wedstrijd in het Stadio Olimpico eindigde na twee treffers in de extra tijd in 1-1.

Beide ploegen ontlopen elkaar nauwelijks iets en hebben 57 punten, twee keer tegen elkaar gelijkgespeeld en een doelsaldo van +14. Milan heeft alleen vaker gescoord en staat daarom vierde en Roma vijfde. Internazionale kan bij een zege op Lazio, de nummer 2 van de Serie A, zondag ook op 57 punten komen.

De wedstrijd in Rome, waar bij de thuisploeg Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp ontbraken, leek lang op 0-0 uit te draaien. Tammy Abraham zorgde echter met het eerste(!) schot op doel in de vierde minuut van de extra tijd voor de 1-0 voor de thuisploeg van coach José Mourinho. Hij werkte de bal langs doelman Mike Maignan. Drie minuten later maakte de ingevallen Alexis Saelemaekers alsnog gelijk op aangeven van Rafael Leão.