AS Roma en Atalanta in evenwicht, Teun Koopmeiners scoort met hoofd

Teun Koopmeiners viert het openingsdoelpunt met zijn teamgenoten van Atalanta
Teun Koopmeiners viert het openingsdoelpunt met zijn teamgenoten van AtalantaAFP
AS Roma is er in de Italiaanse voetbalcompetitie niet in geslaagd Atalanta op de ranglijst te passeren. Het duel tussen de twee subtoppers eindigde onbeslist: 1-1. De Nederlanders speelden een prominente rol.

International Teun Koopmeiners kopte Atalanta in de 8e minuut, op aangeven van Aleksei Mirantsjoek, op voorsprong. Koopmeiners troefde in de lucht zijn landgenoot Rick Karsdorp af.

Karsdorp zelf stond in de slotfase van de eerste helft aan de basis van de gelijkmaker. AS Roma kreeg een strafschop na een overtreding op het bovenbeen van de oud-Feyenoorder, die 3 december voor het laatst in de basis stond in de competitie. Paulo Dybala benutte de penalty: 1-1.

Nederlanders

Koopmeiners en aanvoerder Marten de Roon speelden de gehele wedstrijd mee bij Atalanta, waar Mitchel Bakker op de reservebank bleef zitten. Karsdorp werd bij Roma, komende tegenstander van Feyenoord in de Europa League, in de 65e minuut gewisseld. Dean Huijsen, die wordt gehuurd van Juventus, maakte na rust zijn debuut bij AS Roma.

Atalanta heeft na negentien speelronden 30 punten en AS Roma 29. De clubs nemen daarmee in de Serie A respectievelijk de zesde en achtste plek in.